Over Klaas Boomsma


Over Klaas Boomsma

Trainer

Hardlopen speelt een centrale rol in mijn leven en heeft me geholpen mijn leven te veranderen. Uit die kracht van het lopen haal ik de zin en energie om anderen plezier in het lopen te bezorgen en betere lopers te maken. De afgelopen jaren heb ik veel lopers begeleid in het trainen naar hun hardloopdoelen; van snelle marathons tot een eerste 5 km en alles daartussen.

Schrijver

Sinds 2003 werk ik in printmedia; voor tijdschriften, een persbureau en jarenlang als verslaggever voor dagblad Metro. De laatste jaren in vaste dienst bij Metro werkte ik als eindredacteur. In 2016 ben ik freelancer geworden. Ik schreef voor onder meer Women’s Health, Men’s Health, RunningNL en Mystical Miles.

Dan is er nog het platform ProRun.nl. Sinds 2021 ben ik daar hoofdredacteur.

Het hoogtepunt van mijn werk in de schrijverij is de publicatie van mijn boek Ren voor je leven in 2017. Het boek kwam uit bij uitgeverij Prometheus en beleefde daar een eerste, tweede en derde druk. Toen Prometheus geen brood meer zag in een herdruk, is het opnieuw uitgegeven door Mystical Miles met een prachtig omslag van illustrator Gees Voorhees.

Eerder schreef ik samen met mijn vader Pieter en broer Arie het boek Weerwoord (2006), over geloof of – dit was mijn rol – niet geloven. Met Arie maakte ik ook het boek Beweeg! (2015) en we produceerden samen de reeks Sterk en Gezond met Arie en Klaas Boomsma. In die reeks verschenen drie boeken: Sterker Zwanger (Romana Serno, 2020) en Kracht (Bryan Wolters, 2020) en tenslotte Brandstof voor lopers (Nurdin Pattipilohy en Klaas Boomsma, 2020).

Spreker

Mijn hardloopleven begon in december 2011 in een afkickkliniek in Zuid-Afrika. Daar was ik opgenomen vanwege mijn verslaving aan alcohol en cocaïne. Over die verslaving, het herstel daarvan en de rol die hardlopen erin speelde, schreef ik het boek Ren voor je leven.

Ren voor je leven gaat over verandering en regie nemen over je leven. Wat zijn de factoren die maken dat zoiets lukt? Dat verhaal gaat verder dan verslaving aan verdovende middelen. Grote kans dat ook jij bepaalde gewoontes hebt die je in de weg zitten, die contra-productief zijn of die je zelfs ongelukkig maken. Door mijn ervaringen te delen en te vertellen hoe het mij is gelukt mijn leven een compleet andere richting te geven, hoop ik anderen te inspireren iets aan te pakken en te veranderen.

Wil jij een inspirerend – doorleefd – verhaal over verandering horen? Boek me als spreker. Stuur me een bericht voor de prijs en andere informatie.

Stuur Klaas een bericht..